lördag 2 februari 2008

US and A, del 2


Jag tänkte att jag skulle fortsätta berättandet om klichéartade USA-upplevelser. Detta scenario utspelar sig i Chicago, augusti 2003. Det är natt och något överförfriskade på alkohol bestämmer jag och Ulf oss för att ta ett nattdopp i Lake Michigan vars stränder ligger mitt i stan bland skyskraporna. (Vad vi inte visste var att det efter mörkrets inbrott är förbjudet att beträda badplatserna). Relativt nyförälskade som vi var hoppade vi efter doppet omkring i sanden med snasarna i det fria och pussas och kramas och dansar och tycker att livet är fantastiskt när vi plötsligt hör en siren tjuta och därefter sprakar det till i en megafon och en barsk polisröst brölar:

– Hey you lover boys, get your asses out of here before we have you arrested!

2 kommentarer:

Magnus sa...

Shit vad lustigt.

Typ samma sak hände mig i LA. Men vi käkade en hamburgare på Venice Beach efter 22.00.

Barsk polisröst i detta fallet var:

- Drop the item in you left hand!
- Öh, but its a hamburger?!
- Drop it now. NOW!

Sen fick vi notice to appear in court trots våra svenska pass med stämplar att vi kommit dan innan. Nu finns det risk att jag aldrig mer kan komma in i det skitlandet, då jag aldrig visade mig i deras jävla court.

Pär Åhlander sa...

Det är lustigt med det där landet.. Man kan erfara saker som på film skulle upplevas som "överdrivna" & "orealistiska".. Men alldeles uppenbart så är dylika händelser vardag.