måndag 17 december 2007

Patch for an eye?

Ett otäckt skitkedjebrev och namninsamling snurrar runt på Facebook och jag trodde först att det var ett skämt när jag emottog det, men insåg att det var på fullaste allvar och att människor nog är lite tokiga i alla fall. Brevet berättar om den mycket tragiska händelsen i Liverpool för 15 år sedan då två 10-åriga pojkar tog livet av ett annat barn, den treårige Jamie. Dessa pojkar har nu efter 15 år av fångenskap (och vård får man hoppas) givits anonyma identiteter för att så gott det går kunna återanpassas till ett liv de tidigare inte haft.

Petitionen och läskigt många underskrifter skriker om hämnd, livslånga fängelsestraff och till och med avrättning!? Kom igen, de var TIO ÅR när den hände. Hemskt, olyckligt, tragiskt på alla sätt, men varför utplåna fler människoliv?

Den amerikanska söderns kristna extremkonservatism har spridit sig till Europa och verkar plötsligt vara rumsren. Detta skrämmer mig långt mer än klimatförändringar och ett tredje världskrig mellan öst och väst, för tro mig, det kommer att ta kol på mänskligheten långt innan polarisen har smält.

Inga kommentarer: